Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Mölnlycke IF

Följ

Mölnlycke IF

Följ oss för uppdateringar
Följ

Vi använder cookies för att ge dig bästa upplevelsen. Läs vår cookiepolicy här. Genom att fortsätta använda tjänsten godkänner du denna.

Okej

Kontaktinformation

Namn Mölnlycke IF
Adress Rullstensvägen 1C Box 1
Postadress 43521 Mölnlycke
Telefon 031-845440
E-post kansli@molnlyckeif.se
Orgnr 852000-0673
Swish 1230984153
Kontonr Bankgiro 830-7472

Om Mölnlycke IF

Mölnlycke IF bildades 27 maj 1921 sex år efter det att föregångaren Mölnlycke Idrottsklubb fick lägga ner sin verksamhet på grund av världskriget samt andra kriser.

Föreningen har under åren haft följande verksamma idrottssektioner:
- Brottning
- Bordtennis
- Bandy
- Hockey
- Fotboll
- Terränglöpning med den rikskända årligen återkommande terränglöpningen med en vackert belägen bana i den natursköna Wendelsbergsparken.
- Allmän idrott (friidrott)
För fotbollslaget var matcherna mot Krokslätt extra viktiga vilket berodde på att de flesta spelarna i båda lagen var anställda på Mölnlycke Wäfveri A.B.
Detta gjorde att matcherna betraktades som en kraftmätning mellan fabrikens avdelningar i Mölnlycke och Krokslätt (Krokslätts fabriker).

Under de första åren var det svårt för föreningen att få tag i en reglementsenlig plan.
En period spelade laget på en plan nära järnvägsstationen med egenheten att det över planen gick en högspänningsledning. Många gånger blev det ett ståtligt fyrverkeri när bollen slog ihop ledningarna. Dessutom var lutningen på planen från mål till mål över två meter.
Trots dessa svårigheter hamnade många av Mölnlyckes talanger senare i allsvenskan hos Göteborgs storklubbar, Kurt Johansson (ÖIS) och Ingvar Svensson (IFK Göteborg) blev även landslagsspelare.

Numera är fotbollssektionen den enda aktiva inom föreningen.

Våra värderingar är RESPEKT - GLÄDJE - UTVECKLING - GEMENSKAP