Nyheter i Mölnlycke IF 2024
2024-02-23 11:31

Sportlovet har passerat och nu drar flera av våra lag i gång ordentligt för säsongen – kul!

Här kommer ett antal solglimtar att ta del av inför fotbollsåret. Men också en nödvändig uppjustering av träningsavgiften.

Förutsättningar att bli så bra man vill och kan

Nytt för säsongen är att klubbens ledare får en ännu mer stabil grund att stå på, för utformning av träningar och spel. Det ökar möjligheterna att ge alla spelare de förutsättningar de behöver, för att bli så bra de vill och kan. Grunden är den nya ”MIF-modellen” som ledare i klubben arbetat fram tillsammans. Den samlar metoder och upplägg för såväl tränares som spelares utveckling, från fotbollslek till juniorlag.

Eric – Mentor och utvecklare för ungdomsfotbollen

Som stöd finns också sedan i höstas Eric Wass, ansvarig för barn- och ungdomsfotbollen. Eric har varit runt och träffat de flesta lag och ledare. I år är målet att Eric skall introducera MIF modellen ute ibland lagen.

Vision för MIF och klubbområdet

Föreningens styrelse och kansli arbetar med ett antal utvecklingsområden för att stärka klubben. Ett långsiktigt mål är att samla all Mölnlycke IF:s verksamhet till Djupedalsområdet. Till att börja med vill vi flytta upp A-lagens matcher till Djupedalsplanerna. Det skulle ge dem bättre synlighet och skapa fler möjligheter till möten och utbyte ungdomar, juniorer och A-lag emellan. Dialog förs också med kommunen om bättre möjligheter till caféverksamhet vid planerna. Därtill arbetar vi för att öka klubbens kommunikation, såväl inom föreningen som gentemot allmänhet och samarbetspartners. Kan du stötta i något av det här arbetet, är du varmt välkommen att höra av dig!

Justering av träningsavgiften inför säsongen 2024

Efter fyra år med oförändrad träningsavgift, höjer vi i år avgiften med 150–200 kronor per tränande medlem i Mölnlycke IF. Seniorer & junior blir en lite högre höjning per spelare. Bakgrunden till beslutet är dels att föreningen i år får högre kostnader för bland annat planhyror och arvoden till domare, medan det kommunala aktivitetsbidraget minskar. Samtidigt har vi valt att investera i utvecklingen av våra ledare, för att alla fotbollsspelande medlemmar ska få bättre förutsättningar i träning och stöd att växa i sitt spel. Själva medlemsavgiften i föreningen ligger kvar på 250 kronor.

Med detta vill vi hälsa er alla varmt välkomna till en ny fotbollssäsong!

/Styrelse och kansli för Mölnlycke IF

Anmälan Summercamp2024-04-17 09:41