SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Mölnlycke Idrottsförening
Fotboll
Säsongen börjar söndagen den 7e april kl 17,30
2024-04-03 09:09

Äntligen börjar den nya säsongen närma sig och snart får vi börja träna utomhus igen, som vi längtat. Framförallt i dagens underbara fotbollsväder. Allt är inte klart ännu men här kommer en första uppdatering i alla fall.

 

Träningar

Vi startar med första träningen för våren söndagen den 7e april kl 17,30. Denna tid kommer vara vår träningstid under hela året. En och en halv timma rörelse, glädje och mycket sparkande på bollen. Utöver söndagar så kommer vi också träna tisdagar kl 17,30 med start 9e april. Även på tisdagar tränar vi 1,5 timme. Som alltid påminner vi om kläder efter väder, benskydd och vattenflaska. Glöm inte det glada humöret. Vi uppmuntrar killarna att kombinera fotbollen med andra idrotter, skulle våra träningar krocka med andra aktiviteter så går det bra att pussla efter bästa förmåga.

 

Sammandrag och matcher

Likt tidigare år så kommer vi spela sammandrag när vi spelar matcher. Förmodligen kommer vi samtliga gånger spela på söndagar. Vi återkommer med fler detaljer, men utgångspunkten är som tidigare att vi hellre anmäler ett lag för mycket än ett för lite, vi vill att alla ska få så mycket tid som möjligt på fotbollsplanen. Det lutar även mot att vi kommer ha två sammandrag på hemmaplan under året, det först är 19 april.

 

Föräldrars medverkan under året

Vi har ett gemensamt ansvar att hjälpa våra killar att få spela den bästa idrotten som finns i hela världen.  Allt arbete är ideellt och varje insats är viktig för att få helheten att fungera. Som tidigare så är villkoret att killarnas medverkan på sammandrag och aktiviteter bygger på att du som förälder ställer upp inför och/eller under aktiviteten.

Vi är i nuläget 14 ledare och 4 frivilliga i föräldragruppen. Ibland kan vi alla ställa upp, ibland har vi också förhinder. Vi uppskattar såklart all medverkan och initiativ från er föräldrar, så tveka inte att höra av dig om du vill hjälpa till.

 

Informationsmöte 14 april, innan träningen

Vi kommer ha ett informationsmöte i klubbstugan på Djupedalsäng innan träningen den 14 april kl 1700. Första halvtimman pratar vi tillsammans med killarna, därefter går killarna ut på träning och vi fortsätter prata med er föräldrar en liten stund till.

 

Övrigt praktiskt

-              Vi kommer under året byta till nya begagnade matchdräkter till självkostnadspris

-              Vi ledare kommer träna dubbelt under april, vi ansvarar för att få igång den yngsta åldersgruppen innan de ledarna står på egna ben. Det kommer bli utmanande och spännande, men också fantastiskt spännande att se hur våra killar utvecklats sedan de kom till fotbollsplanen första gången för nästan 2 år sedan

-              Möjlighet finns för killarna att medverka på MIFs summercamp i sommar. Det ska vara väldigt uppskattat arrangemang men det ställer samtidigt stora krav på att barnen att ta eget ansvar för sig själv och gruppen under dessa dagar. Läs mer på MIFs hemsida.

 

 Sammanfattning närmsta tiden

-              Ingen träning över påskhelgen

-              Första utomhusträningen på söndagen den 7e april kl 1730

-              Första veckodagsträningen tisdagen den 9e april kl 1730

-              Andra utomhusträningen har vi föräldramöte den 14e april kl 1700 (obs tidigare samling)

-              Därefter rullar träningarna på söndagar och tisdagar framåt

 

Har ni frågor och funderingar, kontakta oss ledare eller skicka på lagets mail p16.mif@gmail.com

 

Trevlig påsk önskar ledarna genom Carl-Johan och Mattias

 
Facebook
Sponsorer