SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Mölnlycke Idrottsförening
Fotboll
Om klubben

 

Vill du spela fotboll i Mölnlycke?
Välkommen till Mölnlycke IF! Klubben för alla som vill träna och spela fotboll.

 

I Mölnlycke IF får du möjligheter att utvecklas inom fotbollen i en trygg och positiv miljö. Vi vill ge varje tränande medlem de förutsättningar den behöver, för att bli så bra på fotboll som den vill och kan.

Vårt klubbhus och omklädningsrum ligger vid Djupedalsplanerna i Mölnlycke (Rullstensvägen 1). Här tränar också de flesta av våra lag, och spelar sina matcher. A-lagen tränar och spelar oftast på Mölnlycke IP vid Massetjärn (Idrottsvägen).

Från knattar till A-lag i division 3

Du är välkommen i Mölnlycke IF från 6 års ålder och kan fortsätta att utvecklas som fotbollsspelare ändå upp i något av seniorlagen. Mölnlycke IF:s A-lag för både damer och herrar spelar säsongen 2024 i division 3.

Respekt - Glädje - Utveckling – Gemenskap

Ovanstående fyra ord utgör Mölnlycke IF:s värdegrund. De berättar vad vi tycker är viktiga ingredienser för att alla fotbollsintresserade medlemmar ska kunna trivas och känna stolthet över föreningen och sitt lag.

 

Fair play

Vi tillämpar metoder och regler i linje med Göteborgs Fotbollsförbund, Svenska Fotbollförbundet, SISU och Riksidrottsförbundet. Mölnlycke IF skriver också under på Fair play-modellen som Stiftelsen Dunross & Co tagit fram. Det betyder att vi genom fotbollen och föreningen står för människors lika värde, arbete mot mobbning, rasism och sexism och att engagera spelare och föräldrar i föreningens arbete i de här frågorna.

Välkommen att höra av dig!

Har du frågor, idéer eller vill veta mer om möjligheterna inom Mölnlycke IF är du varmt välkommen att höra av dig!

Kontakta Mölnlycke IF

 

Klubbens historia – en 100-åring som blickar framåt

Mölnlycke IF bildades 27 maj 1921 – vi har alltså i förgyllt Mölnlycke med fotbollsglädje i över 100 år. Fotboll har varit den röda tråden genom klubbens historia, men under olika perioder har det även funnits flera verksamma idrottssektioner. Bland annat brottning, bordtennis, bandy, hockey, friidrott och terränglöpning

Som många andra anrika fotbollsklubbar var Mölnlycke IF i början starkt kopplad till fabrikerna och Mölnlycke Wäfveri AB, där många av spelarna var anställda. Under klubbens första år var det svårt för föreningen att få tag i en reglementsenlig plan. En period spelade laget på en plan nära järnvägsstationen, med den egenheten att det gick en högspänningsledning över planen. Många gånger blev det ett ståtligt fyrverkeri när bollen slog ihop ledningarna. Dessutom var lutningen på planen från mål till mål över två meter. Trots dessa svårigheter hamnade många av Mölnlycke IF:s talanger senare i allsvenskan hos Göteborgs storklubbar. Kurt Johansson (ÖIS) och Ingvar Svensson (IFK Göteborg) blev även landslagsspelare.

 

Vår vision – Mölnlycke IF 2035

Idag är fotboll vår grund och det område som vi utvecklar spelare och ledare inom. Föreningens vision är att de som vill träna och spela fotboll med oss ska ha förutsättningar att bli så bra de vill och kan. Vi vill utveckla och behålla spelare högre upp i ålder och skapa en starkare sammanhållning i klubben, genom ett gemensamt klubbområde och fler gemensamma aktiviteter.

MIF - Vision 2035.pdf (molnlyckeif.se)

Personal
Annika Bruun - Kanslist 
 
Eric Wass - Barn och Ungdomsansvarig
 
Anders Dahlstedt - Föreningsutvecklare
Telefon - 0705-855440
Styrelse

Namn:

Roll:

Mail:

Patrik Linde

Ordförande

patrik.linde@harryda.se

Per Adler

Kassör

per.adler@molnlyckeif.se

Torbjörn Rohde

Sponsring

torbjorn.rodhe@gmail.com

Jonas Kjellgren

Sponsring

jonas.kjellgren@molnlyckeif.se

Mattias Lundström

Ledamot

malundstrom@gmail.com

Åsa Larsson

Ledamot

asa@asalarsson.com

Malin Winald

Ledamot

malinwinald@hotmail.com

Daniel Tisell

Ledamot

dtisell@hotmail.com

 

 
Facebook
Sponsorer